Zvlhčování vzduchu pro skladování ovoce, zeleniny a potravin


Když ovoce a zelenina dorazí do kuchyně, mají za sebou obvykle dlouhou cestu. Aby se zachovaly složky, jako jsou vitaminy a enzymy, musí během přepravy a skladování převládat přiměřené podmínky.

Zelenina může být skladována pouze dva dny při 20 °C. Při teplotě 2 °C a 80% relativní vlhkosti však zůstává čerstvá a bohatá na vitamíny jako první den po dobu až dvou týdnů.

V důsledku suchého vzduchu ztrácí ovoce také hmotnost,a tím i prodejní hodnotu


s řízenou vlhkostí
suchým vzduchem
Protože ovoce a zelenina vysychají rychle a smršťují se i při nízkých teplotách, je důležité zajistit správnou vlhkost. Smysluplně dimenzovaný zvlhčovací systém ve skladu i na výstavní ploše je zárukou, že ovoce a zelenina zůstanou čerstvé a bude je možné prodávat bez ztráty hmotnosti.
Sklad jádrového ovoce
Chléb/pečivo
Sýr
Brambory
Čokoláda
Chmel
Plísně
Čaj